We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring bieden. Als u deze website blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat u daar tevreden mee bent.

Coating vloer

Een coating vloer is precies wat de naam zegt, een vloer gemaakt met een coating.
Daar waar een coating altijd de laatste laag is (toplaag van de vloer) kan een coating vloer op een bestaande ondergrond als nieuwe vloer worden aangebracht.

Is een coating vloer hetzelfde als Epoxy-vloer?

Ten eerste moeten we aangeven dat er verschillende fabrikanten zijn van de grondstoffen voor coatings. Daarmee is een groot verschil in kwaliteit en duurzaamheid. Ten tweede is vloercoating zoals gezegd in de volksmond een verzameling voor gietvloer technieken. Een coating is echter altijd een laatste (top) laag over een vloer. Een coating kan praktisch op bijna iedere ondervloer worden aangebracht. Daarmee is een coating breed toepasbaar en geeft het tevens de mogelijkheid een bestaande vloer te vernieuwen.

vloercoating

Technische samenstelling van een coating

Een coating bestaat in de basis uit een transparante Epoxy vloeistof die in een enkele of dubbele laag wordt aangebracht. De laagdiktes variëren van 0.1 tot 0.5mm per laag. De epoxy coatings bestaan uit een samenstelling van polymeren.

Epoxy is een thermohardende polymeer. Deze composiet achtige harding heeft als groot voordeel dat de coating volledig uithard. Daarmee ontstaat een druk- en treksterkte die twee keer zo groot is dan die van beton.

In tegenstelling tot de bekende epoxylijm is de epoxy coating een hars met een grote densiteit wanneer deze volledig is uitgehard. Door de vloeistof dichtheid van polymeren kan een epoxy (vloer) coating worden toegepast op nagenoeg iedere ondergrond. Dankzij dat de polymeren ook een lijmende eigenschap hebben, hechten coatings goed aan bestaande vloeren. De vloeibare epoxy trekt zich vast aan de vezels of structuur van de ondergrond. Met name vezelrijke vloeren en ondergronden zijn uitermate geschikt voor toepassing van een epoxy vloercoating.

Epoxy is gevoelig voor UV en daarom worden er UV blokkers gebruikt om de verkleuring van de hars tegen te gaan. Het toepassen van uw blokkers heeft tevens als voordeel dat bij gebruik van kleurstoffen de kleur ook beter behouden blijft.Lees ook over

Epoxy
PU
Ucrete
Bedrijfsvloeren / toepassingen
Bedrijfsvloeren / vloersystemen


Afspraak/Offerte

Overtuigd van de kwaliteit die wij u kunnen bieden, maken we graag een afspraak om op locatie samen met u te bekijken welk vloer-systeem en aanpak het meest geschikt is. Wij kunnen u vrijblijvend een goed voorstel doen.


NOA Afbouw Garantie

Toepasbaarheid van een coating vloer

De toepasbaarheid van een coating vloer van Epoxy is groot. Voornamelijk wordt deze harde coating gebruikt voor bijvoorbeeld garages, productie-ruimten e.a. (industriële) bedrijfsruimten. De toepasbaarheid is echter vooral afhankelijk van de ondergrond die aanwezig is. Ruwe en solide ondergronden zijn uitermate geschikt voor het toepassen van een Epoxy coating. Bij natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld hout adviseren wij i.p.v. Epoxy, te kiezen voor PU. Dit omdat PU beter omgaat met de werking van bijvoorbeeld een houten ondervloer. PU bestaat uit een harsachtige substantie en heeft eveneens een thermohardende eigenschap. Polyurethaan heeft als voordeel dat het elastischer blijft waardoor het flexibel is. PU wordt voornamelijk toegepast in woningen en in sommige gevallen ook in praktijkruimtes. Ook PU kan over een ondervloer worden aangebracht.