We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring bieden. Als u deze website blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat u daar tevreden mee bent.

epoxy coating

Epoxy coating is coating op basis van Epoxy. De coating is een dunne laag Epoxy ipv van een volledige Epoxy vloer die uit meerdere lagen bestaat. De gietvloer coating kan op een bestaande vloer worden aangebracht of kan op een bestaande Epoxy vloer worden aangebracht. In sommige gevallen wordt een coating toegepast om een bestaande Epoxy-vloer op te frissen.

Verschillen tussen coating en vloer

De verschillen tussen een volwaardige Epoxy-vloer en coating zit hem voornamelijk in de dikte van de Epoxy maar ook in de wijze waarop de vloertechniek wordt toegepast om de Epoxy te laten hechten aan de ondergrond. Bij een Epoxy coating is het zeer belangrijk dat deze op de juiste wijze wordt aangebracht op de ondervloer voor de juiste hechting en een goed resultaat. Epoxy is een stugger vloer-systeem dan PU en daarom is het niet aan te raden een Epoxy coating aan te brengen op een PU vloer.

vloercoating

Epoxy coating op ondervloer

Een Epoxy coating is aan te brengen op een tegelvloer, hout, beton, natuursteen of chape. Om een juiste hechting te verkrijgen, wordt indien nodig de ondervloer opgeschuurd. Vervolgens wordt er een primer aangebracht waarover de coating gegoten kan worden. Een Epoxy coating bestaat uit een enkele laag. Een Epoxy coating-vloer kan voorzien worden van een RAL kleur en UV blokker waardoor de kleur geconserveerd wordt.

Lees meer over Epoxyvloeren en de samenstelling van Epoxy vloersysteem.
Heeft u vragen over de toepassing van een coating van Epoxy, neem dan vrijblijvend contact met ons op.Lees ook over

Epoxy
PU
Ucrete
Bedrijfsvloeren / toepassingen
Bedrijfsvloeren / vloersystemen


Afspraak/Offerte

Overtuigd van de kwaliteit die wij u kunnen bieden, maken we graag een afspraak om op locatie samen met u te bekijken welk vloer-systeem en aanpak het meest geschikt is. Wij kunnen u vrijblijvend een goed voorstel doen.


NOA Afbouw Garantie

Toepasbaarheid Epoxy coating

De toepasbaarheid van een Epoxy coating is divers. Voornamelijk wordt deze harde coating gebruikt voor bijvoorbeeld garages, productie-ruimten e.a. (industriƫle) bedrijfsruimten. De toepasbaarheid is voornamelijk afhankelijk van de ondergrond die aanwezig is. Ruwe en vaste ondergronden zijn het meest geschikt voor het toepassen van een Epoxy coating. Bij natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld een oude houten vloer adviseren wij i.p.v. Epoxy, te kiezen voor PU. Dit omdat PU beter omgaat met de werking van bijvoorbeeld de ondervloer. PU bestaat uit een harsachtige substantie en heeft eveneens een thermohardende eigenschap. Polyurethaan heeft als voordeel dat het elastischer blijft waardoor het flexibel is. PU wordt voornamelijk toegepast in woningen en in sommige gevallen ook in praktijkruimtes. Ook PU kan over een ondervloer worden aangebracht.